Édesanyák napján - Kalocsai Református Egyházközség

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Aktuális > Írásaink
 
Édesanyák napján
 
 
Áldjon meg téged az Úr,
 
és őrizzen meg téged!
 
(4Móz 6, 24)
 
                         
 
„Május a legszebb hónap” – vallják sokan, és ebben a kijelentésben nagy igazság van. Kedves dolog, hogy a legszebb hónap első vasárnapján éppen az édesanyákat ünnepelhetjük. Az édesanyákat, akik életet adtak számunkra, s akik felneveltek minket, gondoskodnak rólunk, egyszóval értünk fáradoznak. Ezen a napon szívünk összes hálájával és szeretetével megöleljük őket, s virágot nyújtunk át nekik.
 
 
Ezen a napon arra kell gondolnunk, hogy mennyi mindent köszönhetünk nekik. Ekkor döbbenünk rá igazán, hogy milyen hálásak lehetünk munkájukért, fáradhatatlan törődésükért, önzetlen szeretetükért. Ilyenkor összegezzük, hogy mennyi küzdelmes időszakon segítettek már át bennünket, s, hogy milyen jó érzés az, hogy bármikor számíthatunk tanácsukra, útmutatásukra.
 
 
Ezen a napon örvendező szívvel meg kell köszönnünk az Édesanyánknak, hogy világra hozott, s hogy folyamatosan óv minden bajtól, tanít a jóra, s mindemellett mindig számíthatunk reá. Eközben el kell mondanunk mindazt, amit érzünk, hogy szeretjük és értékeljük gondoskodását.
 
 
S, ha ezt már nem tudjuk megtenni, - mert már nem él az édesanyánk-, akkor könnyekkel küszködve felidézzük az együtt töltött régi szép időket. Aztán fejet hajtunk sírja fölött, ahová elhelyezzük az emlékezés virágait, s imára kulcsolt kézzel áldjuk emlékét.  Legyen áldott az emlékezete azoknak az édesanyáknak, akik már nem lehetnek itt velünk!
 
Azt gondolom mindarra, amit az édesanyánktól kaptunk, arra a hálás, imádsággal teli szív a megfelelő válasz! Ezért imádkozzunk Érte, de ne csak a mai napon, hanem mindenkoron!

 
Uram! Hálatelt szívvel, lélekben leborulva áldlak és imádlak Téged, mint Drága Mennyei Édesatyámat, Aki gondoskodó Édesanyával áldottál meg engem. Köszönöm, hogy élete példa lehet a számomra. Kérlek, áldd meg dolgos kezeit, szorgalmát, és szeretettel teli szívét továbbra is. Áldd meg napjait, s adj neki jó egészséget, jó kedvet, s reménységet minden körülményben. Erősítsd a Beléd vetett hitében. Kísérd lépteit, vigyázz reá. Ámen.
Ha tetszett az oldal, ide kattintva kinyilváníthatod tetszésedet!
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz