Erőt ad a megfáradtnak - Kalocsai Református Egyházközség

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Aktuális > Írásaink
Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi. 
Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak.
De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok,
futnak és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.
(Ézs 40, 29-31)

Ki ne érezte vona már életében, azt, hogy elfáradt? Ki ne gondolta volna már magában azt, amikor jártányi ereje sem volt, hogy elég a munkából, a megmérettetésből, a sok feladatból, a teherből…hogy pihenésre van szüksége. Igenis vannak időszakok az életünk során, amikor a testünk jelzi, hogy pihennie kell. És, ha nem vesszük komyolyan a jelzéseket, bizony nagy baj lehet belőle.
Nagyon nehéz a fáradsággal felvenni a küzdelmet.
És a lelki fáradság? Biztos vagyok benne, hogy mindnenki tudja, hogy ez mit jelent. Bele fáradni dolgokba, megfáradni helyzetekbe…Ebből kövezkezik a megfásulni, feladni, és összeroppanni fázisok. Milyen gyakran elmondjuk, hogy „nem bírjuk tovább”, „most adom fel”, „ezt a problémát már nem tudom tovább cipelni”.
Ezért szól hozzánk ma e csodás Ige, hogy lássuk meg, mi a gyógyszere a testi és lelki fáradságnak. Akik az Úrban bíznak, erejük megújul. Véssük mélyen a szívünk közepébe ezt a mondatot, s bízzunk az Ő megsegítő kegyelmében, még az erőtlen időkben is. Ő képes erőt adni, sőt megújítani a küzdelmeink során. Neki bármit el lehet mondani, és kérhetjük, hogy adjon erőt, hiszen az élethez nekünk emberfeletti erőre van szükségünk, azaz az Ő erejére. Így imádkozzunk ezért az áldásért:
Drága Istenem! Te látod, hogy mennyire fogytán van a testi erőm, s milyen gyakran a lelki erőm is meggyengül. Kérlek, hogy állj mellém most, és karolj át engem. Hadd érezzem meg közelségedet, szeretetedet, s erődet. Hadd töltsön el Szentlelked, az erő Lelke. Hadd tapasztaljam meg az Ige valóságát, hogy Te kész vagy megújítani erőtlenségemben. Köszönöm, hogy ezt is Rád bízhatom, hogy ezt is kérhetem Tőled. Hitemben is adj megújulást, hogy szilárd hittel tekintsek Rád.
Uram, szeretnék mindig hű lenni Hozzád, mint, ahogy Te is hű vagy hozzám. Szeretnék jó gyermeked lenni, mint, ahogy Te is jó vagy hozzám. Engedd, hadd járjak utadon, és tanuljak Tőled minden napon.
Köszönöm, hogy fáradságom idején is Hozzád fordulhatok, és, hogy megerősítesz engem. Köszönöm, hogy ennyire szeretsz. Ámen.

Ha tetszett az oldal, ide kattintva kinyilváníthatod tetszésedet!
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz