Gyönyörködj az Úrban - Kalocsai Református Egyházközség

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Aktuális > Írásaink
 
„Gyönyörködj az Úrban, és megadja szíved kéréseit”
 
(Zsolt 35, 4)

 
 
Véget ért a nyár. S mint, minden évben, a nyári szünet elteltével, szeptember első napjától megkezdődik az új tanév. Újból kitárt kapuval várják az iskolák a diákokat, s az ott dolgozó pedagógusokat. Most 9 és fél hónapon keresztül a tudásé a főszerep. Tanulni és tanítani, oktatni és elsajátítani. Ilyenkor mindkét fél – a diák és a pedagógus is- komoly munkát végez - Reménység szerint így lesz ez ebben a 2016/17-es tanévben is.
 
 
Az új tanév kezdetén talán elcsodálkoztunk azon, hogy mekkorák már a gyermekeink, hogy mennyire gyorsan telnek az évek, s milyen szépen haladnak a számukra kijelölt úton. Ahogy lépkednek előre, egyre jobban nő a teher is rajtuk, s számos megmérettetéssel találják szembe magukat.
 
A pedagógusok pedig ki vannak téve a gyermekek hangulatának, hozzáállásának, s annak, hogy a régi bevált tanítási módszerek mellett, a számítógépes technikák sem hiányozhatnak az oktatás során, s, hogy nekik is folyamatosan tanulniuk kell…
 
Új tanév, új kihívások. Jó, ha ezt az új tanévet is az Isten kezébe adjuk át, hogy Ő segítsen, s vezessen bennünket végig, minden napon!
 
 
Imádkozzunk: Drága Mennyei Édesatyánk! Szeretnénk megköszönni Neked a nyári időszak minden percét, a pihenés és kikapcsolódás idejét. S most, hogy kegyelmedből egy újabb tanév köszönt ránk, kérünk, kezünket fogva vezess végig rajta minket. Te tudod, hogy mi az, amiben a legjobban számítunk a támogatásodra. Kérünk, segíts bennünket, hogy minden eltervezett jóakarat megvalósulhasson ebben a tanévben. Hogy legyen kitartás a tanulásban, s legyen türelem és szeretet a tanításkor.
 
Áld meg a diákokat, adj kitartást nekik a tanulásban, és kérünk, adj bölcsességet, értelmet is a számukra, hogy az elvetett tudás magjai szép termést hozzanak életükben. S amikor fáradság terheli őket, erőddel öleld át gyermekeinket.
 
Kérünk a pedagógusokért is, hogy a tanítás örömét hadd éljék át a tanórák alatt. Engedd meg, hogy érezhessék, hogy nem hiába fáradoznak, s megláthassák munkájuk szép eredményét is.
 
Imádkozunk a szülőkért is, hogy szeretettel támogassák gyermekeiket a tanulás során.
 
S külön kérünk a hittanórákért, hogy a diákok előtt bizonyságot tudjunk tenni Rólad, s add, hogy megérezzék végtelen szeretetedet.
 
Kérünk, áldásod legyen ezen a tanéven is! Ámen.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz