Imádság ősz idején - Kalocsai Református Egyházközség

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Aktuális > Írásaink
 
Imádság ősz idején
 
 
„Fák, bokrok, csemeték, gyümölcsöket hozó kertek. Pompás liliomok, s minden virági szépségek, színekkel kihímzett rétek,
Apróbb és nagyobb növevények, a gondviselést hirdessétek.”
 
(Református Énekeskönyv, 278. dicséret 5 verse)

 
 
Örökkévaló Istenünk, Mennyei Édesatyánk az Úr Jézus Krisztus által!
 
Köszönjük, hogy a ragyogó napsütéses hónapok után, a Te kegyelmedből az őszi évszakba is beléphettünk, amely évszak szintén meleg napsugarakkal, verőfénnyel köszöntött ránk. Köszönjük, hogy ezen felül gyönyörködhetünk az ősz szépségében is, a fergeteges szín kavalkádban, abban, ahogyan új köntöst kaptak a növények. Lenyűgöz, hogy még erre is oda figyelsz, hogy szépet láttass velünk. Téged dicsér minden, mint a nagy Alkotót!
 
Mindamellett, köszönjük, hogy kegyelmed és szereteted által megtapasztalhatjuk az ősz bőséges adományait, termését is. Hogy ismét volt ránk gondod, s nem vontad meg áldásodat tőlünk. Így köszönjük meg a betakarítás idejét, hogy megáldottad földjeinket, kertjeinket, gondos munkánkat, s megadod a munka jutalmát is nekünk. Hálásak vagyunk a jó termésért, azért, hogy van mit betakarítani, lesz mivel etetni jószágainkat, s magunk számára is lesz mit eltennünk a hosszú téli időkre. Hálásak vagyunk a betevőért, hogy nem engeded, hogy éhezzünk. És hálásak vagyunk a jó földért, a jó termőföldért, melyet művelni nagy lehetőség és öröm is a mi számunkra.
 
Szeretnénk kérni, hogy továbbra is hadd érezzük segítő jobbodat, felemelő kegyelmedet.
 
Kérünk Urunk, hogy, amint rövidülnek a nappalok, és egyre komorabb, ridegebb és hidegebb idők jönnek majd ránk, add, hogy legyen az otthonokban meleg, hogy nem fázzon senki sem. És, akkor, amikor az időjárás a borongósabb arcát mutatja, és hajlamosak vagyunk olyankor mi is a borúra, búskomorságra, depresszióra, - kérünk, akkor is vidámíts meg minket jelenléteddel.
 
Imádkozunk azért is, hogy a lelkünk se fázzon, szereteted melege járja át életünket, a családokat, baráti köröket, gyülekezeti közösségeket.
 
Különösen kérünk azokért, az idősekért, akik egyedül vannak, öleld át őket vigasztaló ottléteddel. A betegségtől megterhelt életekért is fohászkodunk, gyógyító orvosként állj oda melléjük.
 
Hálás szívvel magasztalunk Téged, a mi drága Urunkat, köszönjük, hogy kezedben van az életünk, s mindent Tőled remélhetünk! Bocsásd meg bűneinket, tiszta szívet teremts bennünk, s az erős lelket újíts meg bennünk. Továbbra is várunk Téged, Te töltsd be napjainkat Lelked által. Ámen.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz