Imádság tavasz hajnalán - Kalocsai Református Egyházközség

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Aktuális > Írásaink
Imádság tavasz hajnalán

Szeret az Úr, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma: minden reggel megújul.
Nagy a te hűséged!
Az Úr az én osztályrészem –mondom magambam, ezért benne bízom.
Jó az Úr a benne reménykedőkhöz,
a hozzá folyamodókhoz.
Jó csendben várni az Úr szabadítására.
(JerSir 3, 22-26)


Dicséret, dicsőség és tisztesség Néked Mennyei Édeasatyánk, Ki vagy e teremtett világ Egyetlenegy Ura, s Aki bár fennségben lakozol, de mégis a Földre veted a tekintetedet, hogy figyeljed a mi parányi életünket. Köszönjük, hogy hatalmad ellenére nem teher Neked velünk törődni, sőt, szíved szándéka az irántunk való gondoskodás. Köszönjük, hogy naponként megtapasztalhatjuk azt, hogy kedvünkben jársz, és mindazt, amire igazán szükségünk van, megadod nekünk.

Hálásak vagyunk a téli hónapokban megélt gon-doskodásodért is. A sötét és szürke napok kegyel-medből elmúltak, s boldog szívvel fogadjuk a fényt, az enyhe időt, a napsugarakat, a tavasz kezdetét. Örülünk, hogy eljutattál minket idáig. Örülünk, hogy ezzel az új évszakkal is szeretetedet tapasz-talhatjuk meg.

Köszönjük, hogy úgy is tekinthetünk erre az év-szakra, mint egy új lehetőségre, melyben ismét felfedezhetjük kezed munkáját, amint megindul a természet, s kivirágzik körülöttünk minden. Várjuk, hogy a fák, bokrok zöldelljenek, a virágok pedig szinpompássá tegyék kertjeinket. Add, hogy mi is megújuljunk, s lelkünk virágozzék a Tőled jövő áldásokat megtapasztalva.

Urunk, most, amikor megélhetjük a tavaszi kikelet gyönyörű pillantait, hadd emlékezzünk a 2000 évvel ezelőtti páratlan tavaszi kikeletre is, az Első Zsengére, Aki mindannyiunkért feltámadt a halál-ból. Köszönjük Jézus váltságművét. Csodálatos, az, hogy magára vette szennyes ruhánkat, s végig ment a Via Dolorosán, vállalva a megaláztatást, a kínzást, az igaztalan vádakat. Meg sem tudjuk igazán köszönni azt, hogy egészen a kereszig ment, ahol meghalt értünk. A feltámadásával pedig elhozta a hit tavaszát, amikoris a beborult, sötét, ködös, szomorú idők után verőfényes napsütés támadt, amely ontja Isten örök szeretetét azóta is a világban. Add Urunk, hogy az ünnep felé haladva átéljük a megváltás valóságát, s szereteted hassa át szívünket. Ámen.

Ha tetszett az oldal, ide kattintva kinyilváníthatod tetszésedet!
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz