Isten hozott Weboldalunkon - Kalocsai Református Egyházközség

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Magunkról

Köszöntő


Kedves Látogatónk! Szeretettel köszöntjük honlapunkon! Nagy örömünk, hogy végre mi is megjelenhetünk a világhálón. Reméljük, honlapunk elnyeri tetszését, és máskor is vendégünk lesz!
Egy kicsi református egyházközség vagyunk Kalocsán a zömében katolikus városban. Egyházközségünk történetéből látható, hogy sok küzdelmes évtized áll mögöttünk. Nem csupán a megmaradásért kellett küzdenie gyülekezetünknek, hanem ott volt mindig az a törekvés is, hogy fíliából (leányegyházközség) anyaegyházközséggé váljunk. Ez hála az Istennek sikerült is!

Jelenleg 323 főt számlálunk szórványainkkal együtt. Lehetőségeinkhez mérten színes és derűs életet élünk, odafigyelve arra, hogy a gyülekezet minden korosztályával foglalkozzunk. Küldetésünk természetesen nem más, mint a Krisztus evangéliumának hirdetése.

Nem könnyű feladat ez egy olyan korban, amelyben minden súlytalan, eltűntek az evidenciák, és minden lecserélhető. Mi mégis a „lecserélhetetlen”, pótolhatatlan Krisztust hirdetjük létezésünkkel és szolgálatunkkal.
Gyülekezetünk egy igazán jó közösség, ahol sokak otthonra találtak. Egyfajta oázis a protestáns hívők számára.

Úgy érezzük, hogy az a légkör, ami nálunk jelen van, valóban összekovácsolja az embereket a Krisztus égisze alatt.

Sok mindent elértünk és megvalósítottunk az elmúlt években, amelyekre örömmel és hálaadással gondolunk. Rengeteg élményünk volt, és sokszor nevettünk. Gyönyörködhettünk Isten csodálatos munkáiban, és hálát adhattunk szeretetéért. Természetesen azonban sok minden áll még előttünk, és ezért továbbra is azon dolgozunk, hogy felmutassuk a Krisztusban az emberi élet minőségének maximumát.
Mindenkit szeretettel hívunk és várunk a Kalocsai Református Egyházközség gyülekezetébe abban a reményben, hogy itt valóban válaszokra, barátokra, testvérekre, megújulásra és felfrissülésre talál!


/Hunyadi János lelkipásztor/

Ha tetszett az oldal, ide kattintva kinyilváníthatod tetszésedet!
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz